Iubirea explicată de către copii


“Iubirea față de o persoană de sex opus este atunci când două persoane se văd sau se cunosc și se îndrăgostesc. Când ești îndrăgostit te comporți ciudat, adică atunci când auzi de persoana respectivă, părul de pe mâini ți se ridică și simți un fior. Alte manifestări sunt atunci când ești cu capul în nori, te gândești toată ziua la persoana iubită și îți cresc coșuri pe față. Nu este la fel ca și atunci când îți iubești părinții sau frații…”(Daniel, 13 ani)

“Iubirea este sentimentul care arată cât ești de atașat de o anumită persoană. Astfel apar mai multe modificări și senzații în corpul nostru: simți fluturași în burtă, ești excitat, adică se manifestă erecția și ai și furnicături în talpă.” ( Traian, 13 ani)

“Iubirea este un fenomen care nu se poate explica în cuvinte, dar, probabil, este cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla. Se manifestă prin nerăbdare și altele. Pentru a-ți arăta iubirea față de cineva trebuie să îi oferi flori, ciocolată și sărutări pasionale. Dacă iubești pe cineva, trebuie să iubești cu toată inima la bine, dar și la greu. Te întâlnești cu iubirea când te aștepți mai puțin. “(Dragoș, 13 ani)

“Iubirea poate fi definită ca infinitul. Este un sentiment, dar și o stare de spirit. Când iubești este ca și când ți-ai tapeta camera minții cu ceea ce iubești. Este într-un cuvânt: totul.” (Raul, 13 ani)

“Iubirea maternă este cea mai pură iubire care există, deoarece ne demonstrează că putem iubi ceva și fără să știm cum arată. Mama ne-a iubit foarte mult în cele nouă luni de sarcină. Noi sperăm că suntem făcuți din iubirea părinților noștri. Ne putem iubi și rudele, prietenii, dar nu așa mult cum îi iubim pe părinți. În această perioadă putem iubi și o persoană de același sex (mai rar), sau de sex opus, dar această iubire este mai mult o simpatie mai puternică.” (Mihaela, 14 ani)

14 februarie 2014
Photos: Silviu Ghetie and Oleg Tishkovets

Comments are closed.


Archives